Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Evoluția pandemiei: Europa aplică măsuri dure, România se relaxează

România este în continuare o țară a paradoxurilor! Dacă multe țări europene au reintrodus restricții dure care au generat proteste de stradă, ca urmare a revenirii cu putere a epidemiei de coronavirus, în ciuda unei rate de vaccinare ridicate, România se relaxează pe fondul scăderii incidenței valului 4.

Rata de pozitivare a zilei este de 8,6% în țară, după ce fost anunțate 1.550 de cazuri noi, la peste 18.000 de teste analizate. Cele mai multe noi infectări în Bucureşti – 188 şi în judeţele Cluj – 102, Sibiu – 98 și Timiş – 83.

Capitala a coborât la o o incidenţă de 3,34 contagieri la mia de locuitori. Aradul rămâne pe primul loc cu o rată la 14 zile de 4,8. 17 judeţe sunt acum în zona verde, iar 14 se află în scenariul galben.

În ultimele 24 de ore au pierdut lupta cu virsurul mai puțini români.Au fost anunțate 154 de decese, dintre care 29 anterioare intervalului de referinţă. Majoritatea victimelor continuă să fie din rândul celor nevaccinați și al celor cu probleme medicale asociate.

La ATI, în stare gravă, mai sunt 1.539 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 14 sunt copii. Numărul spitalizaților a coborât la puțin peste 11.000, dar printre aceștia sunt și 164 de minori!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co