Stiri

Eu în licEU

Elevii din clasele a XI-a si a XII-a din Capitala ar putea invata, timp de patru săptămâni, noţiuni despre Uniunea Europeană, printr-un program de studiu intitulat “EU in licEU”, pe care municipalitatea vrea să îl implementeze în urmatorii doi ani şcolari, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a urmatoarei sedintei a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
Iniţiatorii proiectului motivează că un asemenea curs ar oferi o mai bună înţelegere a UE, în contextul în care în prima jumatate a anului 2019 România va avea presedinţia Uniunii Europene.
Scopul acestui proiect este dublu. În primul rand, oferirea unui bagaj de informaţii generale şi aplicate elevilor pentru a le permite o mai bună înţelegere a acestui organism supra statal care este UE şi o mai bună înţelegere a importanţei deţinerii presedinţiei UE în prima jumătate a anului 2019 de către Romania şi în particular a Bucureştiului, care va fi capitala Uniunii Europene. În al doilea rand, organizarea presedintiei UE înseamna o pregătire atât logistică, cât şi umană, în sensul de resurse umane necesare. Numărul de evenimente care vor avea loc în Bucureşti va fi unul considerabil, evenimente în cadrul cărora elevii care au urmat acest program vor putea să participe, având deja cunostinţe elementare despre UE.
Cursul ar dura patru saptamani, câte două ore pe săptămână, şi este dedicat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a din anii şcolari 2017-2018 şi 2018-2019, arată proiectul de hotărâre. La sfarşitul acestui program, elevii vor primi o diplomă, iar cei mai buni dintre ei vor fi premiaţi.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co