Stiri

Casa Poporului ar putea rămâne fără gard

Casa Poporului, a doua cea mai mare clădire administrativă din lume e împrejmuită de hectare întregi de teren dezafectat, plin de mizerie. Aleşii nu au găsit bani să întreţină tot spaţiul verde care înconjoară Parlamentul, dar nici nu vor să-l cedeze administraţiei locale, pentru că asta ar presupune şi dărâmarea zidului de beton, lung de trei kilometri. Iniţiative au tot fost în acest sens, dar cei care s-au rotit pe scaunul de preşedinte al Camerei au evitat să tranşeze subiectul.
Un deputat liberal vrea să schimbe asta şi să deschidă porţile uriaşei clădiri. Cere ca zidul Casei Poporului să fie dat jos, ca oricine să poată păşi pe spaţiul verde dimprejurul Parlamentului.

Planuri de demolarea acestor ziduri groase din jurul Parlamentului le-au avut rând pe rând Roberta Anastase, Elena Udrea şi Valeriu Zgonea. Inclusiv Adrian Năstase a depus la un moment dat un astfel de proiect de lege. A anunţat ulterior că demersula fost făcut mai mult în glumă pentru că aceste ziduri ar trebui să rămână aici fiindcă au rol de a securiza Parlamentul.
Costurile demolării zidului lung de 3 kilometri au fost estimate, în 2010, la 27 de milioane de lei. O alternativă mai ieftină, care să nu-i mai împiedice pe turişti să se aproprie de uriaşa ctitorie comunistă ar fi păstrarea gardului, dar desfiinţarea filtrelor de securitate de la toate punctele de acces în curtea Parlamentului.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co