Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Este oficial! Din 1 noiembrie, ajutor pentru consumatorul vulnerabil de energie

Legea cu privire la stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost promulgată, joi, de către președintele Klaus Iohannis și trimisă către Parlament.

Actul normativ stabilește criteriile de încadrare în categoria consumatorilor vulnerabili de energie, precum și măsurile de protecţie socială pentru aceştia, care se vor acorda din 1 noiembrie acest an. Sumele respective sunt finațate din bugetul de stat sau din fonduri europene alocate în această direcție.

Venitul mediu net lunar până la care se acordă ajutorul pentru încălzire este de 1.386 lei/persoană, în cazul familiei, şi de 2.053 lei, în cazul persoanei singure.

Valoarea acordată, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat, se actualizează prin hotărâre a Guvernului şi nu poate fi mai mică de: 250 lei/lună, pentru gaze naturale; 500 lei/lună, pentru energie electrică și 320 lei/lună, pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri.

Familiile şi persoanele singure beneficiază lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, de un supliment pentru energie în sumă fixă de: 30 lei/lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei/lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei/lună pentru consumul de energie termică și 20 lei/lună pentru consumul de combustibili solizi şi/sau petrolieri. În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co