Stiri

Ecologizare inedită! “Spiderman” la adunat gunoaie pe o insulă din Indonezia

Idee ingenioasă a unui indonezian pentru a atrage atenția asupra poluării apelor cu deșeuri menajere! A început să adune gunoaie de pe plaje din insula Sulawesi în urmă cu doi ani, însă foarte puţine persoane i-au acordat atunci atenţie. Lucrurile s-au schimbat de când poartă un costum de Spiderman în timpul acestor acţiuni!

“Acest costum a schimbat lucrurile pentru că a atras atenţia oamenilor”, spune Rudi Hartono, în vârstă de 36 de ani, care ăși câștigă banii cei de toate zilele într-o cafenea.
Omul este acum mândru de faptele sale, mai cu seamă că i s-au alăturat mai mulți oameni, chiar şi administraţia locală a început să-şi facă treaba şi să cureţe gunoaiele.
Totul a pornit dintr-o joacă. Rudi a cumpărat costumul ca să-l impresioneze pe nepotul său, însă băiețulul s-a speriat. Așa s-a gândit să-l folosească în alte scopuri, iar impactul a fost incredibil.
Au fost și unii care l-au luat în derâdere atunci când a curăţat graffiti de pe clădirea consiliului local, însă e bucuros că majoritatea îl apreciază.

Dar, poate, cel mai important este că, printre cei care i s-au alăturat lui Spiderman în acțiunile de ecologizare, se numără mulți copii. Astfel, nivelul de conștientizare a necesității reducerii poluării apelor are toate șansele să fie mult mai mare, iar practica de adunare a gunoaielor să devină o obișnuință!
Aproximativ 20% din deşeurile de plastic din Indonezia ajung în râuri şi apele de coastă, arată cele mai recente date!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co