Stiri

Două noi focare de COVID-19, la centre ale DGASPC din Prahova

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate de autorităţile sanitare la centre medico-sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, potrivit oficialilor locali.

Astfel, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică pentru Persoane Adulte cu Handicap Nedelea au fost identificate zece persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cinci cazuri sunt în rândul beneficiarilor, iar alte cinci în rândul personalului angajat.

Ca urmare a celor constatate, s-a dispus izolarea personalului depistat pozitiv şi a contacţilor, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.

De asemenea, la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărăi au fost depistate 29 de persoane infectate, 10 angajaţi şi 19 beneficiari. Şi în acest caz, s-a dispus izolarea personalului testat pozitiv şi a contacţilor, iar beneficiarii au fost evaluaţi şi s-a decis izolarea acestora în centru, sub supraveghere medicală.

În ambele situaţii, depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus a avut loc în urma testărilor periodice care sunt efectuate în centrele medico-sociale din Prahova.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, trei sferturi  sunt ocupate, în timp ce secțiile de Terapie Intensivă sunt pline.

De la izbucnirea epidemiei, în Prahova au fost inregistrate 5.760 de cazuri cu noul coronavirus, cu 76 în ultimele 24 de ore.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co