Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Două milioane de români preferă să aibă propria afacere

Aprope două milioane de persoane din România au ales să lucreze pe cont propriu și spun că au ajuns în această situaţie din cauză lipsei locurilor de muncă.

Conform unei anchete realizate de Institutul Național de Statistică, 50% dintre lucrătorii independenţi au fost nevoiţi să înceapă o afacere sau o activitate pe cont propriu deoarece au fost forțați de împrejurări.

Aproape 30% au considerat că această variantă este mai avantajoasă datorită programului flexibil de muncă, iar pentru aproximativ 20% dintre respondenți decizia a fost una conjuncturală.

Cert este că pentru aproape toate categoriile de vârstă imposibilitatea de a găsi un loc de muncă a reprezentat adevărata problemă.

Un alt criteriu de diferențiere îl reprezintă educația. Dacă în cazul celor cu un nivel mediu și scăzut de educație era de așteptat ca angajarea să reprezinte o problemă, persoanele cu nivel avansat consideră că este un lucru obișnuit să desfășoare o astfel de activitate.

O parte din problemele cu care s-au confruntat mai toate categoriile de oameni au fost cele de ordin financiar. Pe lista dificultăților s-au mai aflat lipsa unei activități de o perioadă de timp, lipsa veniturilor în caz de boală, dar și nivelul prea ridicat al birocraţiei.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co