Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

DNA solicită 7 ani și jumătate de închisoare pentru Liviu Dragnea

Departamentul Naţional Anticorupţie a solicitat, marţi, instanţei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să aplice o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, în dosarul angajărilor fictive.

Procurorul DNA le-a mai cerut judecătorilor să dispună și anularea suspendării din dosarul „Referendumul”. În schimb, pentru fosta soție a liderului PSD Bombonica Prodan, procurorul a cerut instanței să ia act de încetarea procesului penal, arătând că aceasta a achitat prejudiciul.

DNA cere pentru Liviu Dragnea și pentru alți doi inculpați, respectiv Floarea Alesu și Olguța Șefu, acordarea unei pedepse de 7 ani și 6 luni pentru comiterea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu și a unei pedepse de 2 ani și 6 luni pentru fals.

Pentru cei trei inculpați care au recunoscut acuzațiile, printre care și cele două secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor.

După ce a aflat de solicitările procurorului, preşedintele Camerei Deputaţilor a făcut următoarea declarație: “DNA, pentru mine, vrea (închisoare -n.r.) pe viaţă. Pentru mine şi pentru alţi oameni politici, vrea pe viaţă. Se doreşte în continuare să se continue cu această serie de abuzuri, cu această justiţie cu probe contrafăcute, cu ameninţări şi cu înscenări, dar să nu fim foarte încruntaţi, până la urmă, instanţa decide. Eu nu vreau să influenţez justiţia. Niciodată nu mi-am permis să îmi dau cu părerea pe ce va face instanţa, dar toate afirmaţiile, toate acuzaţiile, toate protestele au un singur scop : să încerce să influenţeze decizia instanţei”.

Liderul PSD este acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, ar fi angajat timp de șapte ani, în cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția copilului din judeţ, două persoane care în realitate lucrau în acest timp la sediul organizației județene a PSD Teleorman, organizație condusă la acea vreme de Liviu Dragnea.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co