Stiri

DIICOT a declanşat Ziua Z, cu percheziţii în Bucureşti şi 28 de județe

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au declanşat, astăzi, o amplă acțiune de combatere a fenomenului infracțional organizat, acţiune care se derulează în Bucureşti şi 28 de judeţe. Operaţiunea a fost denumită sugestiv “Ziua Z”.

Procurorii efectuează nu mai puţin de 238 de percheziţii domiciliare, vizând 227 de persoane suspecte din Capitală, precum şi din 28 de judeţe.

Acțiunile demarate astăzi în mod concertat de procurorii DIICOT sunt rezultatul activităților investigative derulate în 20 de cauze penale instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează destructurarea mai multor grupări infracționale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competența direcției.

Este vorba despre trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă, precum şi infracţiuni cu violenţă, şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi tentativă de omor.

Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate, inspectoratelor de poliție județene, luptători ai structurilor de intervenții și acțiuni speciale ale Poliției Române şi structurile de intervenţie speciale ale Jandarmerie Romane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acţiunea a fost efectuata cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co