Stiri

”Descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere” este de Nobel

”Descoperirea receptorilor de temperatură şi de atingere” le-a adus cercetătorilor americani David Julius şi Ardem Patapoutian premiul Nobel pentru medicină pe anul 2021. Anunțul a venit din partea Comitetului de organizare din cadrul Institutului Karolinska din Stockholm, Suedia.

Premiul Nobel pentru fiziologie sau medicină deschide seria acestor distincţii, atribuite în fiecare an la începutul lunii octombrie.

În 2020, premiul Nobel pentru medicină a fost atribuit cercetătorilor Harvey Alter, Michael Houghton şi Charles Rice pentru descoperirea virusului hepatitei C.

Cu excepţia distincţiei acordate în domeniul economiei, aceste premii au fost create de magnatul suedez Alfred Nobel, care a trăt între1833-1896, inventatorul dinamitei.

În acest an, fiecare premiu Nobel va fi însoţit de un cec în valoare de 1,1 milioane de dolari.

După atribuirea premiului pentru medicină, sezonul Nobel continuă cu recompensa pentru fizică, pe 5 octombrie, premiul Nobel pentru chimie, pe 6 octombrie, premiul Nobel pentru literatură, pe 7 octombrie, şi premiul Nobel pentru pace, o zi mai târziu.

Ultima distincție, Premiul în Ştiinţe Economice în Memoria lui Alfred Nobel va fi anunţat în data de 11 octombrie, anunță Agerpres.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co