Stiri

Descoperire uluitoare sub gheaţa din Antarctica: animale ca bureții marini

Descoperire uluitoare a cercetătorilor britanici. “Creaturi stranii” au fost găsite sub un strat de gheaţă de aproximativ 900 de metri în Antarctica, potrivit unui studiu publicat în revista “Frontiers in Marine Science”.

Oamenii de știință au descoperit în mod accidental, la o forare într-o banchiză, o serie de animale asemănătoare bureţilor marini şi, posibil, alte specii necunoscute, în proximitatea unei stânci de pe fundul oceanic.

Acesta a fost primul studiu care a descoperit animale staţionare care trăiesc în astfel de condiţii de viaţă. Foarte puţine alte specii au fost observate la o distanţă de 260 de kilometri depărtare de largul oceanului, într-un întuneric absolut şi la temperaturi de minus 2,2 grade Celsius.

Huw Griffiths, biogeograf şi coautor al studiului (sursa:agerpres.ro)

“Descoperirea noastră ne arată că viaţa marină din Antarctica este incredibil de specială şi uluitor de bine adaptată la un univers îngheţat”.

Creaturile descoperite se află la 1.500 de kilometri depărtare de o sursă de fotosinteză, iar cercetătorii se întreabă acum “ce mănâncă și cum au ajuns aici?!”.

Apoi, “ce se va întâmpla cu aceste comunităţi de vieţuitoare dacă stratul de gheaţă se prăbuşeşte?”, cu referire la cunoscutele consecinţe ale schimbărilor climatice.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co