Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Demiterea Gabrielei Firea

Se cere demiterea Gabrielei Firea! Asociația „București fără ei” a depus la Primaria Capitalei notificarea prin care anunță instalarea primului cort pentru strângerea de semnături în vederea organizării referendumurilor de demitere a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector și a Consiliului General al Muncipiului București.
Cortul va fi amplasat la Piața Unirii, pe trotuarul dintre Magazinul Unirea și intersecția Pieței Unirii cu Splaiul Unirii.
Strângerea de semnături la cort este preconizată să înceapă pe 7 iunie şi să dureze 5 luni. Asociaţia menţionează însă că nu există o condiţie legală privind termenul, deci strângerea de semnături va dura cât este necesar.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens, a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin.
Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, date de identificare şi semnătura olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.
Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot.

Cheltuielile pentru organizarea referendumurilor se suportă din bugetul local.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co