Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Demisii și anchete după crima în serie de la Caracal. Opinia publică, revoltată

Cazul crimelor în serie de la Caracal arată neputinţa unui sistem, iar opinia publică este revoltată.
Două fete au fost omorâte, asta după ce Alexandra – ultima dintre victime – şi-a anunţat răpirea de 3 ori la 112. „Şi eu sunt Alexandra” s-a strigat în mai multe oraşe. Oamenii continuă să meargă și la locuinţa lui Gheorghe Dincă şi să aprindă lumânări şi candele.

Gheorghe Dincă şi-a recunoscut, duminică, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei, potrivit avocatului din oficiu al bărbatului, citat de Mediafax. Ulterior, ucigaşul a indicat locul unde le-a ucis pe Alexandra şi Luiza și a spus că le-a ars pe cele două fete în butoaie.
Marţi se va judeca recursul la măsura arestării preventive.

Casa Groazei, aşa cum a fost numită locuinţa în care a stat Gheorghe Dincă, arată infiorător. În spatele gardurilor înalte de 3 metri, aşa acum a vrut criminalul să îi fie protejată casa de ochii curioşilor, procurorii au găsit geamuri zidite sau acoperite, haine aruncate peste tot, animale, bucăţi de fier vechi, mizerie de nedescris.
Iar o mare întrebare este legată de gropile cimentate şi ce s-ar putea ascunde în ele. O persoană care îl cunoaşte de zeci de ani pe Gheorghe Dincă spune că acesta şi-a construit casa cu mâna lui, relatează Mediafax.
„Domnul Iohannis a apărut târziu şi a vorbit degeaba”, a fost reacția Vioricăi Dăncilă la intervenția șefului statului.
Pe de altă pare, autoritățile continuă investigațiile. În raportul preliminar al Ministerului de Interne se arată că agentul de poliţie cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi dat dovadă de o „atitudine refractară” faţă de tânără.

În acelaşi document se mai arată că poliţistul nici nu s-a implicat şi nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai uşor locul în care aceasta este sechestrată.
Mai mult, agentul nu a consiliat tânăra şi nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuie să-l aibă în situaţia în care se află, până la sosirea echipajelor de poliţie, arată surse citate de Mediafax.
Între timp, Sorinel Vasilca, directorul STS, și-a prezentat demisia.

Comunicat STS, Sorinel Vasilca
„Doresc să vă informez că, începând cu data de 29 iulie 2019, am înaintat Preşedintelui României demisia mea din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Fac precizarea că demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112”.
Potrivit acestuia, demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei.
Totodată, procurorul Cristian Popescu, cel care a instrumentat dispariţia Alexandrei şi nu permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6, a fost audiat de procurorii de la Parchetului General.
Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, a fost angajat al Spitalului Municipal din Caracal, unde a lucrat ca geamgiu timp de opt ani, între 1984-1992. Oamenii care l-au cunoscut spun despre el că „era un om de treabă”, dar dezordonat, informează Mediafax.

Luiza Melencu (18 ani) a dispărut în luna aprilie 2019, după ce a luat o maşină de ocazie. În acelaşi mod a dispărut Alexandra Măceşanu (15 ani). Suspectul a fost identificat abia vineri, după ce Alexandra a sunat de 3 ori la 112 pentru a-şi anunţa răpirea.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co