Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

De Anul Nou, Big Ben va răsuna din nou la Londra

Big Ben, simbolul Londrei, mai exact uriaşul orologiu instalat în turnul Elizabeth al Parlamentului Britanic, va răsuna din nou de Anul Nou. Totul cu câteva luni înainte să fie reechipat cu mecanismul său original, după patru ani de lucrări de restaurare.

În seara zilei de 31 de decembrie, celebrul clopot de 13,7 tone va suna tradiţionalele 12 bătăi de la miezul nopţii pentru a marca intrarea în anul 2022.

Va fi pentru ultima oară când Big Ben va emite sunete cu ajutorul unui mecanism temporar, a anunţat serviciul de presă al Parlamentului din Londra. Din primăvara anului 2022, mecanismul său original, care datează din epoca victoriană, va fi repus în funcţiune. Astfel, Big Ben va începe din nou să sune pe durata zilei, pentru prima dată după 2017, când au început lucrărilor de restaurare, cu ajutorul echipei de mecanici specializaţi în orologerie angajaţi de Parlamentul britanic.

Turnul Elizabeth, finalizat în 1859, este şi el în plină restaurare. Din primăvară, turiștii vor redescoperi cele patru faţete ale sale, ascunse în prezent de schele.

Tradiționalul foc de artificii organizat în fiecare an de Revelion în faţa unei mulţimi de aproximativ 100.000 de persoane în centrul Londrei, pe malurile Tamisei, a fost anulat pentru al doilea an consecutiv.

Pandemia de pandemiei COVID-19 a dat peste cap totul!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co