Stiri

Dan Barna: România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare

Reacția partidelor la vestea posibilității organizării, în perioada următoare, a alegerilor anticipatelor, nu a întârziat să apară. Dan Barna, liderul USR, a declarat vineri că alegerile anticipate sunt singura soluţie pentru o majoritate viabilă în Parlament.

“Încă de la mijlocul anului trecut, am spus că, în actuala configuraţie parlamentară, o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect şi au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un Parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice”,  scris Barna, pe Facebook.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu, s-a referit la moţiunea de cenzură pe care social-democraţii o vor depune în următoarea sesiune legislativă.

Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD

“Avem acest drept de a depune moţiune de cenzură, sper să găsim tema şi mai ales sper ca formaţiunile politice care au dat votul pentru învestirea acestui Guvern să realizeze greşeala pe care au făcut-o şi să vină alături de noi la moţiunea din viitoarea sesiune parlamentară, cea de la 1 februarie, până la 1 iulie. Dacă moţiunea trece, paşii constituţionali sunt consultările cu preşedintele şi posibilitatea creării unei noi majorităţi, lucru pe care noi nu îl excludem. Preşedintele României trebuie să ia act în cazul creării unei alte majorităţi şi să desemneze un prim ministru din cadrul acestei majorităţi”.

Marcel Ciolacu a mai spus că “nu exclude nicio posibilitate şi niciun nume” legat de propunerea unui nou șef de Guvern,  în cazul în care va trece moţiunea de cenzură, cu referire la fostul premier Mihai Tudose, proaspăt reîntors în partid.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co