GADGET

Cursele cu drone: Unde va avea loc primul campionat mondial? VIDEO

Cursele cu drone sunt din ce în ce mai populare, de aceea foarte curând vom avea parte și de primul campionat mondial de acest gen. Astfel, Dubai intenționează să lanseze cea mai mare competiție de curse cu drone din lume, numind-o World Drone Prix, scrie playtech.ro.

Dubai este locul unde niște copii de 30 de ani, putred de bogați, își permit să dea banii pe orice. Lăudându-se cu mașini de lux, clădiri de birouri scumpe și bijuterii extravagante, copii de șeici și în general toți membrii casei regale din Emirate trăiesc într-un adevărat paradis pământesc construit pe un ocean de petrol în mijlocul deșertului.

Ei bine, saudiții nu s-au mulțumit să găzduiască doar Grand Prix-ul de Formula 1 din Dubai, ci au decis că industria în creștere a dronelor merită și ea un Grand Prix al ei propriu.

Numit World Drone Prix sau Campionatul Mondial de Curse cu Drone, competiția va include aparate zburătoare din întreaga lume care să se întreacă cu viteze ce depășesc 100 km/h. Competiția inițială va avea loc între 7 și 8 martie și va include 100 de echipe din toate țările, ca apoi să se restrângă la un număr de 32 de echipe din lotul inițial, finala fiind programată între 11 și 12 martie.

Acesta este unul dintre cele mai recent apărute campionate mondiale de curse cu drone, cel mai faimos fiind până acum doar Drone Racing League din America. Ca să ofere impresia unor mize importante, organizatorii saudiți au lansat un clip de promovare impresionant și promit premii de un milion de dolari și suma de 250.000 de dolari câștigătorului campionatului.

Evident, premiile nu se compară cu sumele de bani învârtite în Formula 1 de exemplu, dar în mod sigur e o inițiativă interesantă care va atrage un public numeros.

Sursa: Playtech.ro

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co