Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Crește numărul spitalelor care vor prelua pacienți COVID-19 în Prahova

Se înmulțesc spitalele care vor prelua pacienți COVID-19 în Prahova.

Lista spitalelor din acest județ care vor putea primi pacienți infectați cu noul coronavirus a fost suplimentată prin ordin al ministrului Sănătății.

Două unități medicale private au fost introduse în circuitul de gestionare a cazurilor de infectare cu COVID-19.

Potrivit datelor furnizate, marți, de prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, prin ordinul ministrului Sanatatii, publicat luni in Monitorul Oficial, intră în acest circuit Dentirad Hospital Plopeni și Sfânta Sofia Hospital Med Bălțești.

Împreună, cele două unități medicale pun la dispoziția autorităților 30 de paturi pentru cazurile ușoare și medii ale infecției cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, cazurile de COVID-19 sunt gestionate în judetul Prahova prin

Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti – cu Sectia de Boli Infectioase, Sectia de Pneumologie si ATI, Spitalul Campina, care este spital suport, Spitalul de Boli Pulmonare Breaza, Spitalul de Psihiatrie Voila, Spitalul General CF Ploiesti, Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna, Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti, toate centrele de dializa care au tura suplimentara distincta si spitale private Patrick Medical Center, Dentirad Hospital si Sfanta Sofia Hospital Med. 

De o săptămână, Prahova raportează peste o sută de noi cazuri de COVID-19 pe zi.

Astfel, județul se află de mai bine de două luni în fruntea clasamentului judeţelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19, motiv pentru care locurile din spitale destinate bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus au devenit insuficiente.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co