Stiri

Costurile însoţitorilor pacienţilor trataţi în străinătate, decontate

Noile reglementări privind accesul pacienţilor la tratamente în străinătate, decontate de Ministerul Sănătăţii, au intrat în vigoare.

Astfel, vor fi decontate costurile aferente persoanelor care însoţesc pacienţi minori sau pacienți care suferă de o boală gravă.

Bolnavii care necesită efectuarea de transplant de organe, ţesuturi sau celule de origine umană şi care prezintă şi patologii asociate ce nu permit efectuarea intervenţiei în centrele acreditate din România vor avea acces la tratament în străinătate.

De asemenea, noile reglementări prevăd şi modalităţile de decontare a tratamentelor în străinătate, precum şi asigurarea medicaţiei după transplant pentru pacienţii care au suportat o intervenţie într-o clinică din străinătate.

În cazuri excepţionale, impuse de natura şi gravitatea bolii, precum şi pentru bolnavii minori, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca pacienţii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani să se deplaseze în străinătate cu însoţitor, iar costurile de deplasare şi cazare vor fi decontate de către direcţia de sănătate publică.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co