Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Contraziceri privind interzicerea mașinilor sub Euro 5

Lucian Iliescu, consilierul general în cadrul Primăriei Capitalei care propune scoaterea mașinilor sub Euro 5 din București, nu vrea să renunțe la propunerea legislativă și cere primăriei să nu bagatelizeze acest proiect. Politicianul a anunțat modificarea unor detalii din proiect.

În urma consultărilor, modific două articole. Decalez limitarea între orele 6.00 – 22.00 pe raza Municipiului Bucureşti a autoturismelor Euro 3 în 2023 faţă de 2020 şi Euro 4 în 2025, faţă de 2021. Articolul cu masinile non euro, Euro 1 şi Euro 2 rămâne neschimbat şi prevede limitarea între 6.00 – 22.00 începând cu 1 ianuarie 2019. Includ ca excepţie autovehiculele retro, respectiv cumulat 30 ani vechime, plus înscriere într-o asociaţie auto recunoscută. Celelate excepţii rămân neschimbate”, a declarat Lucian Iliescu, consilier general din partea Partidului Mişcarea Populară.

La începutul lunii aprilie, politicianul a propus spre dezbatere un proiect de hotărâre care prevede interzicerea circulației în Capitală, din 2019, a mașinilor sub Euro 5.

Proiectul nu a fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei CGMB şi nu a fost nici măcar pus în dezbatere publică.

Primăria Municipiului București nu este de acord cu acest proiect, cel puțin pentru următoarea perioadă.

„Primăria Municipiului Bucureşti nu are în vedere adoptarea, în perioada imediat următoare, a unor reglementări referitoare la accesul în Capitală al autovehiculelor încadrate în anumite categorii de poluare. Astfel de prevederi se adoptă, ca orice decizie care vizează restricţii aplicate cetăţenilor, după o analiză temeinică. Aşa cum municipalitatea a comunicat în trecut, intenţia este de a demara un sondaj de opinie sau o altă formă de consultare publică, eventual studii de impact cu privire la acest subiect”, susțin reprezentanții PMB.

Nici consilierii celorlalte partide din cadrul Consiliului General al Municipiului București nu susţin măsura, pe motiv că ar fi una radicală.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co