Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Contractul cu operatorul de salubrizare din Ploiești va fi reziliat

Este oficial! Va fi demarată procedura de reziliere a contractului cu Rosal pentru activitatea de curăţenie căi publice şi deszăpezire în Ploiești! Consiliul Local a luat, vineri, aceastp decizie, după ce, în ultima perioadă, operatorul nu şi-a îndeplinit corespunzător obligaţiile contractuale.

La votul s-au înregistrat o abţinere şi o neparticipare, iar restul consilierilor s-au exprimat pentru reziliere.

Înțelegerea încheiată între Primăria Ploiești şi Rosal expira în aprilie 2022.

De asemenea, Consiliul Local l-a împuternicit pe edilul Andrei Volosevici să voteze pentru rezilierea contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţii de colectare, transport şi transfer a deşeurilor municipale în zonele 2 – Boldeşti-Scăeni şi 6 – Valea Doftanei, în care este inclus şi municipiul Ploieşti, ca urmare a solicitării formulată de comuna Blejoi.

Angajaţii operatorului de salubritate Rosal au fost, la sfârşitul lunii aprilie, timp de mai multe zile, în grevă, iar deşeurile au rămas neridicate în acea perioadă în toate cele 84 de localităţi în care operatorul are contracte.

De asemenea, la Ploieşti au rămas nemăturate căile publice, astfel că primarul a organizat o acţiune de voluntariat pentru igienizarea domeniului public.

În data de 4 mai, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Ploieşti a cerut prefectului judeţului Prahova declararea stării de alertă pe teritoriul oraşului, în condiţiile în care, de peste o săptămână, operatorul de salubritate nu ridicase deşeurile menajere în mai multe zone.

Ulterior, Prefectura Prahova a anunţat că a sesizat instituţiile competente şi că a solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Ploieşti documentele cu privire la evaluarea factorilor de risc.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co