Stiri

Consiliul Județean Botoșani dă în judecată Guvernul României!

Instituțiile țării se șicanează pe timp de pandemie! Consiliul Judeţean Botoşani acționează în judecată Executivul României! Totul pentru ca Guvernul să plătească datoriile acumulate în perioada 16 martie – 15 mai, la hotelurile care au cazat cadrele medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV-2!

Reprezentanţii CJ au declarat că au făcut demersuri către Direcţia de Sănătate Publică Botoşani şi Ministerul Sănătăţii pentru plata unei sume de 84.270 de lei pentru unităţile de cazare, însă aceste instituţii au refuzat plata acelor obligaţii.

Doina Federovici, preşedintele CJ Botoșani

“Există riscul real ca să intrăm într-un blocaj financiar şi să punem în pericol şi funcţionarea instituţiilor subordonate Consiliului Judeţean prin acumularea unor arierate care nu ne aparţin, astfel că am decis să cerem în instanţă decontarea acestor cheltuieli. Deşi pare mică, suma este importantă pentru orice unitate din HoReCa, mai ales în contextul crizei economice generată de pandemia de coronavirus”.

Solicitarea este bazată pe prevederile Ordonanţei Militare nr. 7, din aprilie 2020, care, printre altele, a statuat că “în vederea prevenirii răspândirii COVID-19, ministerele cu reţea sanitară proprie şi autorităţile administraţiei publice locale asigură pentru personalul public sanitar, la cerere, spaţii hoteliere destinate repausului dintre ture sau gărzi, hrana – trei mese pe zi şi apă”.

Comunicat de presă Consiliul Județean Botoşani
Consiliul Județean a încheiat cu celeritate contracte cu două unităţi hoteliere din municipiu. Chiar dacă este parte a contractului, legislaţia prevede clar că plata serviciilor cu masa şi cazarea cade în sarcina Ministerului Sănătăţii, CJ neavând nicio pârghie legală pentru a face aceste plăţi”.

Printr-o Hotărâre de Guvern s-a stabilit alocarea a 42 de milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii, tocmai pentru asigurarea sumelor necesare astfel încât autorităţile locale să poată încheia contracte cu unităţile hoteliere pentru carantinarea persoanelor întoarse din zonele roşii şi a personalului medical din spitalele care tratau pacienţi bolnavi de COVID-19.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co