GADGET

Clipul video care îți blochează iPhone-ul

Oricând poți primi un link care duce către un clip video, dar unele dintre ele sunt foarte periculoase. Astfel, cei de la EverythingApplePro au sesizat o vulnerabilitate de care nu poate scăpa niciun iPhone, scrie Playtech.ro. Este vorba despre un clip malițios care dacă este redat pe smartphone, îl blochează și nu mai răspunde la nici o comandă până nu este repornit forțat.

Este important de reținut că vulnerabilitatea este una foarte veche, doar că abia a fost descoperită. Ca urmare, afectează majoritatea iPhone-urilor, iPad-urilor și iPod-urilor Touch de la iOS 5 și până în prezent.

Din câte se pare, problema este cauzată de modul în care decriptează Safari, browserul nativ de pe iPhone, un clip video. În momentul în care ajunge la un anumit cadru aparent nevinovat, se produce un așa numit memory leak. Cu alte cuvinte, telefonul vostru rămâne fără memorie RAM și nu mai răspunde la nici o comandă. Pentru a-l readuce într-o stare funcțională, apăsați pe Home și Power 10 – 15 secunde sau, dacă aveți un iPhone 7, pe Power și Volume Down.

Până când Apple remediază această problemă printr-un update, ideal ar fi să fiți un pic mai precauți în ceea ce privește clipurile pe care le deschideți, chiar și de la prieteni. Atâta timp cât nu este vorba de un clip de pe YouTube sau Facebook, ar fi bine să le evitați pentru o perioadă. Momentan, gigantul din Cupertino nu a lansat nici un comunicat pe marginea subiectului, dar nu ar trebui să mai dureze mult până când avem o soluție.

Sursa: Playtech

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co