Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

CGMB a aprobat montarea cișmelelor

Consiliul General al Munciipiului București a aprobat, joi, proiectul de hptărâre privind montarea a 50 de cișmele noi în Capitală. Inițiativa a aparţinut Primăriei Capitalei, la propunerea unui bucureștean, în cadrul campaniei „Propune pentru București”.

„Ca urmare a necesităţii dotării spaţiilor intens circulate pietonal cu cişmele publice de apă potabilă, ţinând cont de condiţiile climatice deosebite ale perioadelor de vară din ultimii ani, Primăria Municipiului Bucureşti a comandat operatorului sistemului de alimentare cu apă şi canalizare din Municipiul Bucureşti, S.C. Apa Nova, întocmirea unui proiect tehnic a cărei aplicare să conducă la rezolvarea acesei problematici”, precizează PMB.

Cişmelele vor fi amplasate în zone precum Gara de Nord, Gara Basarab, Piaţa Ion Mihalache, Piaţa Victoriei, Piaţa Romană, Spitalul Fundeni sau Spitalul Universitar. De asemenea, jumătate dintre cele 50 de cişmele vor fi montate în perimetrul mai multor biserici din Capitală.

Pe timpul iernii, cişmele vor fi demontate şi depozitate de Apa Nova, care va asigura şi golirea tuturor racordurilor pentru a nu îngheţa.

Investiția va fi suportată din bugetul Primăriei Capitalei și este etimată la peste 1.000.000 de lei, TVA inclus.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co