Stiri

CFR vrea să lege Gara de Aeroport

Legătura feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni este o prioritate, susțin autoritățile. CFR va anunța până la sfârșitul anului cinci variante pentru proiectul de modernizare a liniei de cale ferată București Nord și Aeroportul Otopeni, anunță șeful instituției. Și totuși, studiul de fezabilitate pentru legătura dintre cele două obiective datează din urmă cu 10 ani.

„Menţionăm faptul că Ministerul Transporturilor şi CFR SA tratează cu prioritate realizarea unei legături feroviare cu AIHCB şi, ca urmare, va prezenta 5 variante la realizare a conexiunii, conform prevederilor legale”, precizează compania de căi ferate.

Posibile variante de conexiune

-linie simplă neelectrificată, cu racordare din linia magistrală 700, cap Mogoşoaia care subtraversează DN 1 cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o staţie c.f. (gară) situată în imediata vecinătate a aerogării AIHCB şi Terminalul T1 al AIHCB

– linie simplă neelectrificată, cu racordare din linia magistrală 700, în zona P.O. Odăi, care subtraversează DN 1, cu asigurarea gabaritului de electrificare, cu o staţie c.f. situată în imediata vecinătate a aerogării AIHCB şi Terminalul T1 al AIHCB

– linie simplă neelectrificată, cu gabarit de electrificare, cu racordare din staţia Baloteşti la

Terminalul Plecări AIHCB

– varianta de traseu în sistem MONORAIL cu puncte de îmbarcare/debarcare din P.O. Odăi şi din imediata vecinătate a terminalelor de sosiri – plecări ale AIHCB.

De asemenea, se studiază și varianta de modernizare a P.O Otopeni și  a infrastructurii rutiere între P.O. Otopeni şi AIHCB. Directorul general al CFR, Ion Gavrilă a declarat, însă că are îndoieli că subtraversarea DN1 va putea fi executată până în 2020.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co