Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

CFR începe lucrările la Podul Constanța

Compania Naţională de Căi Ferate va demara în luna mai lucrările de reabilitare a Podului Constanța. Inițiativa vine în urma unui aviz emis de Primăria Capitalei, la solicitarea Regionalei CF București.

Lucrările de intervenție se vor executa de la kilometrul 4 la 327, în timpul nopții, pentru a evita traficul aglomerat din timpul zilei.

În perioada reparației, traficul va fi dirijat și semnalizat prin indicatoare rutiere.

Valoarea estimativă a lucrărilor de reparaţii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitaţia urmând a fi lansată în semestrul al doilea al acestui an.

CFR a precizat că va transmite în permanenţă Primăriei Capitalei informaţii despre starea podului.

Situația actuală a acestuia este îngrijorătoare.

„Pe bulevardul de dedesubt trec zilnic zeci de mii de oameni; sunt două linii de tramvai, două de troleibuz, o linie de autobuz şi două benzi de circulaţie pe sens. Pentru a evita o tragedie este necesară oprirea de urgenţă a traficului, punerea în siguranţă a traficului feroviar, demararea unei expertize tehnice şi demararea unor lucrări de consolidare”, precizează specialiștii.

În urma imaginilor postate pe facebook cu situația podului, Primăria Capitalei a precizat că nu este responsabilă de reabilitarea acestuia și că podul intră în administrarea CFR.

„Specialiștii Municipalității au avut o serie de discuții cu reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate, care au dat asigurări că vor demara de urgență procedurile pentru punerea în siguranță a podului, pe care îl vor reabilita concomitent cu lucrările de modernizare a carosabilului, ce vor fi realizate de Primăria Capitalei pe Calea Griviței”, a precizat PMB.

Podul Constanța a fost construit în anul 1938, în doar 5 luni. Singura reparație adusă a avut loc la sfârșitul anilor 80.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co