Stiri

Cetățenii vaccinaţi anti-COVID-19 în străinătate pot face rapelul în România

Anunț important de la autorități! Cei care au fost imunizați cu prima doză de vaccin anti-COVID 19 în străinătate şi vor să facă rapelul în țară trebuie să aleagă un centru național de vaccinare şi să îl contacteze cu minim 72 de ore înainte de inocularea programată. Este anunțul oficial al Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

A fost, astfel, emisă instrucţiunea care să reglementeze vaccinarea persoanelor respective, în centrele fixe, fără programare în platforma electronică.

Comunicat Comitetul Naţional de Coordonare a Vaccinării împotriva COVID-19

“Menţionăm că vaccinarea cu a doua doză se va realiza cu acelaşi tip de vaccin, iar planificarea administrării rapelului pentru cetăţenii care au primit doza întâi pe teritoriul altei ţări se va realiza prin alegerea unui centru de vaccinare din România. Beneficiarul va contacta reprezentanţii centrului ales, de preferat cu cel puţin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul”.

Persoanele respective trebuie să se prezinte la rapel cu actul de identitate care să ateste legalitatea şederii în România şi să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinţei de vaccinare.

După administrarea serului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor , iar pe adeverinţa de vaccinare vor fi completate informaţiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Pănă acum, au fost imunizați contra-Covid-19 aproximativ 2,5 milioane de români, iar peste 1,5 milioane au făcut și rapelul.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co