Stiri

Cerere mare de eliberare a paşapoartelor. Program de lucru prelungit

Sezonul estival și pandemia în retragere i-au determinat pe români să se orienteze către destinații turistice din diverse colțuri ale lumii! Astfel, cererea de eliberare a pașapoartelor este – din nou – foarte mare, iar autoritățile au decis să prelungească programul de lucru cu publicul, în perioada 20 iunie – 19 august. Totul în scopul asigurării creşterii capacităţii operaţionale de înregistrare şi soluţionare a cererilor de astfel de documente.

Comunicat Ministerul Afacerilor Interne

“La nivelul sistemului de paşapoarte au fost stabilite măsuri de prelungire a programului de lucru cu publicul de luni până vineri şi de desfăşurare a acestei activităţii şi în zilele de week-end la serviciile publice comunitare de paşapoarte la care este posibil şi necesar prin raportare la volumul cererilor de paşapoarte care se înregistrează la fiecare structură în parte”.

Cumn serviciile publice comunitare de paşapoarte sunt organizate în subordinea instituţiilor prefectului, programul de lucru cu publicul este stabilit la nivelul fiecărui județ, în funcţie de particularitatea fiecărei structuri de paşapoarte în parte. De aceea, program poate varia. Românii se pot informa exact, în acest scop, prin accesarea site-urile oficiale ale Direcţiei Generale de Paşapoarte (www.pasapoarte.mai.gov.ro, secţiunea “Servicii Publice Comunitare de Paşapoarte”) şi ale instituţiilor prefectului.

Comunicat Ministerul Afacerilor Interne

“În perioada de referinţă, activitatea de lucru cu publicul de la nivelul serviciilor publice comunitare de paşapoarte se va desfăşura, pe cât posibil, cu maximum de ghişee, prin utilizarea judicioasă a resursei umane disponibile. De asemenea, la nivelul fiecărui serviciu public comunitar de paşapoarte, activitatea va fi organizată astfel încât cel puţin o staţie de preluare a cererilor de paşapoarte să fie operaţională pe întreaga perioadă de lucru cu publicul pentru cetăţenii care nu au optat sau nu au avut posibilitatea să efectueze o programare prealabilă prin platforma epasapoarte.ro”.

Lucrătorii din sistem fac eforturi pentru menţinerea termenului de soluţionare asumat, de 5 zile lucrătoare. Cererile pentru eliberarea paşapoartelor se depun personal în ţară, la oricare serviciu public comunitar.

În prima jumătate a anului, la nivel naţional, au fost eliberate peste 1,1 milioane de documente de călătorie, ceea ce reprezintă o creştere de aproape 130 % faţă de 2021. Asta în contextul temerilor legate de războiul din Ucraina.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co