Stiri

Centrul Vechi are un nou regulament de curățenie

Centrul vechi al Capitalei ar putea avea un nou regulament pentru curățenie, salubrizare, igienizare și înfrumusețare. Propunerea legislativă va intra în dezbatere în  ședința de vineri a Consiliului General al Municipiului București.

„Am un teanc de fotografii din Centrul Istoric care nu ne fac cinste. Amenzile vor fi drastice şi ne vom implica maxim, dar dorim o responsabilitate şi din partea comercianţilor. Voi avea toleraţă zero la a mai permite ca, mai ales în centru, clădirile istorice de patrimoniu să fie în continuare ca după război. Unele dintre ele sunt foarte murdare, afectate de vreme sau pline de graffiti”, a declarat Gabriela Firea.

Inițiativa vine în urma anunțului Primăriei Capitalei privin extinderea Centrului Vechi cu 50 de străzi. Printre măsurile ce vor fi implementate se numără colectarea selectivă a deșeurilor, doar în saci de plastic și doar într-un anumit interval de timp. Amenzile pentru nerespectarea noilor măsuri încep de la 500 de lei și pot ajunge la 5.000 de lei.

„Persoanele juridice care desfăşoară activitatea în spaţii cu altă destinaţie decât cea de locuinţă în Centrul Istoric au obligativitatea de a colecta deşeurile menajere şi asimilabile, exclusiv în saci de plastic, pe tipuri de deşeuri: a) hârtie, b) plastic, PET, doze de aluminiu, c) sticlă, d) deşeu umed: biodegradabile şi deşeuri alimentare. Sacii de plastic vor fi puşi la dispoziţie contra cost de căre operatorul de salubrizare”, anunță Consiliul General al Municipalității.

Deşeurile vor fi colectate doar dimineaţa, între 4.00 şi 10.000. Luni, miercuri şi vineri vor fi colectate deşeurile din hârtie şi carton, iar marţi, joi şi sâmbătă cele de plastic, PET, doze de aluminiu.

Deşeurile biodegradabile şi cele alimentare vor fi colectate zilnic.

De asemenea, proiectul prevede ca toate coșurile de gunoi stradale să fie spălate o dată pe săptămână.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co