Imobiliare Valea Prahovei
ACTUALITATE

Centru Integrat pentru Situații de Urgență

Noul Centru Municipal Integrat pentru Situații de Urgență este funcțional în cel mai scurt timp, a anunțat Primarul Capitalei, Gabriela Firea, în cadrul unei reuniuni la care au participat reprezentanții principalelor instituții cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență.

Există necesitatea stabilirii unui calendar de populare a CMISU, care ulterior va trebui trimis pentru avizare tuturor instituțiilor cu responsabilități în domeniul situațiilor de urgență.

Primăria Municipiului București va analiza în perioada următoare propunerile referitoare la reconfigurarea unor spații din cadrul CMISU și asigurarea unor dotări suplimentare, propunere care a venit în urma reuniunii.

Centrul Municipal Integrat pentru Situații de Urgență are o suprafață totală de peste 6.000 metri patrati și este structurat pe trei niveluri. Cuprinde atât spațiile funcționale în care se va desfășura activitatea specialiștilor – sala operatională, sala Comitetului Municipal pentru Situații de Urgentă, sala secretariatului tehnic, cât și spatii tehnice  care pot asigura functionarea autonomă a Centrului chiar în cazul apariției unor evenimente grave – exista rezerve de apa, precum și rezerve de combustibil pentru functionarea generatoarelor electrice timp de 72 de ore.

Sistemul Informatic Integrat care stă la baza centrului de comandă și control asigură coordonarea centralizată a instituțiilor implicate, făcând posibilă vizionarea tuturor resurselor disponibile pe stațiile de lucru și pe un ecran unic de mari dimensiuni situat în sala operatională.

Prin acest Sistem informatic se asigura inclusiv comunicarea cu sistemele de alertare si avertizare pentru populatie – panouri stradale, panouri Metrorex, sirene, mesaje SMS. De asemenea, se asigura comunicarea cu presa – tv, radio.

 

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co