Stiri

Centre pentru screeningul cancerului de sân şi cel de col uterin, în Capitală

Primăria Capitalei va înfiinţa o reţea metropolitană de centre pentru femei care va diagnostica şi va trata afecţiunile oncologice ale acestora. Anunțul a fost făcut chiar de primarul general, Gabriela Firea.

Edilul Capitalei a precizat că în unităţile spitaliceşti se va realiza screeningul cancerului de sân şi de col uterin.

Aceste patru spitale sunt: Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Spitalul Clinic “Filantropia”, Spitalul Clinic “Dr. I. Cantacuzino” şi Spitalul Clinic “Nicolae Malaxa”.

Gabriela Firea atrage atenția, într-o postare pe o rețea de socializare, că incidenţa cancerelor de col uterin şi a cancerelor de sân în stadiu avansat a atins valori alarmante în România, fenomenul fiind cauzat şi de faptul că un procent mic de femei se prezintă la medic pentru screeningul cancerului de col uterin şi al cancerului de sân.

Ea a plasat în acest context intenția municipalității de a crea clinici ambulatorii cu cabinete de consultaţie, ginecologie şi dotarea necesară, precum și crearea unei Reţele Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii “Sfânta Agatha”.

Aceasta ar urma să includă Clinica “Sfânta Agatha”, dedicată diagnosticului şi tratamentului afecţiunilor oncologice ale femeilor, precum şi patru centre medicale ambulatorii arondate celor patru spitale aflate în subordinea Primăriei Capitalei, care au servicii de obstetrică-ginecologie. (ilustratie:poza printscreen)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co