Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Cathedral Plaza va fi demolată

Cathedral Plaza va fi demolată în curând! Așa a decis Primăria Municipiului Bucureşti. Uriaşa clădire de birouri cu 19 etaje construită alături de Catedrala Romano-Catolică rămâne un măr al discordiei între biserică, primăria Capitalei şi dezvoltatorul imobiliar şi la cinci ani după ce judecătorii au dispus demolarea turnului.

Însă atunci când construcţia era doar în faza de proiect, Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucureşti şi-a dat acordul pentru realizarea clădirii.

Primăria Municipiului Bucureşti a iniţiat deja demersurile pentru punerea în aplicare a Sentinţei nr. 2520/28.06.2012 privind desființarea construcției de birouri Cathedral Plaza.

Deşi Primăria a iniţiat procedurile de demolare, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, o acuză pe Gabriela Firea că fuge de obligaţia de a emite o decizie de demolare a clădirii.

Cathedral Plaza este un complex de 19 etaje de birouri din centrul Bucureştiului, situat la intersecţia străzilor General Berthelot şi Luterană. Terenul este deţinut de fondul de investiţii american Miller Global, fiind cumpărat în anul 1998, iar dezvoltatorul proiectului este Willbrook Management. Curtea de Apel Suceava a decis la 12 iulie 2011, în urma unui proces care a durat cinci ani, că imobilul Cathedral Plaza este construit ilegal, iar în data de 11 septembrie 2015, Curtea de Apel Ploieşti a respins definitiv şi irevocabil cererea de suspendare a executării silite privind desfiinţarea Cathedral Plaza, formulată de fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu. În paralel, constructorul şi proprietarul clădirii au demarat mai multe procese prin care se cere recunoaşterea anumitor documente menite să demonstreze legalitatea acetui proiect. Înălţimea clădirii este de 75 de metri, iar suprafaţa total constuită este de 23 000 de metri pătraţi.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co