Stiri

Catedrala Mântuirii Neamului, sfințită duminică

Catedrala Naţională din Bucureşti a fost sfinţită duminică, în prezenţa a zeci de mii de credincioşi veniţi din toată ţara.

Slujba a fost oficiată de Preafericitul Daniel şi de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, alături de un sobor de 100 de preoţi.

Ceremonia, precum şi prima liturghie ţinută în acest lăcaş de cult au putut fi urmărite pe ecranele uriașe montate pe esplanada din faţa clădirii.

Cuvântul de învăţătură în cadrul liturghiei a fost rostit de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului, care a spus că românii au reuşit să-şi împlinească un vis: Catedrala Naţională, simbol al credinţei şi al identităţii creştine.

De la slujba de sfințire a Catedralei nu au lipsit  însă incidentele. Aproape 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dintre aceștia doi au fost transportați la spital.

Zilele care urmează, Catedrala Naţională va fi deschisă pentru toţi cei care doresc să se închine în altar, până la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, de la 30 noiembrie, când va fi oficiată aici prima liturghie de hram.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co