Stiri

Capitala are Tribunal Permanent de Arbitraj

Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituționalizat și-a deschis un nou sediu zonal, de această dată în București. Sediul central a fost deschis acum patru ani în Târgoviște.

Printre avantajele pe care le aduce Tribunalul se numără costurile reduse, confidențialitatea și flexibilitatea procedurii. Timpul de soluționare a unei cauze poate dura de la câteva săptămâni la șase luni, în cazul în care părțile nu ajung la o înțelegere.

„Noi venim în sprijinul justiţiabilului român, astfel încât să scurteze timpul de soluţionare a cauzelor, să plătească mai puţin şi să plece de aici cu certitudinea că hotărârea pe care a primit-o este una dreaptă. Acest sediu a fost înfiinţat în baza deciziei nr. 41 din 26 aprilie 2018 a Consiliului Director al Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat. Toate contractele de asigurări încheiate după 1 august 2017 pot fi judecate la noi, fără a fi nevoie ca în contract să fie inclusă convenţia arbitrală. În următoarea perioadă se va modifica şi Legea pensiilor, iar arbitrajul ar putea fi nominalizat ca fiind cale de soluţionare a litigiilor din acest domeniu”, a declarat Rodica Vlaicu, preşedintele Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat.

Sediul de la Bucureşti al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat se află în zona Biserica Armenească, Bulevardul Carol, sector 2.

Cauzele aduse spre soluţionare Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat sunt judecate de arbitri profesionişti, care au dobândit această calitate printr-un examen de verificare a cunoştinţelor. Aceştia sunt independenţi şi imparţiali în îndeplinirea atribuţiilor şi răspund, în condiţiile legii, pentru prejudiciile provocate părţilor.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co