Stiri

Canalul Suez s-a deblocat. Navele cu animale din România, spre Golful Persic

Veste cât se poate de bună! Cele 11 nave cu animalele exportate din România se află în drum spre destinaţie, respectiv ţări din Golful Persic, cu ruta prin Canalul Suez, a anunţat, marţi, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, şase nave care au plecat din portul Constanţa în perioada 16 – 23 martie au finalizat traversarea Canalului Suez, iar în această seară este preconizată sosirea animalelor de pe aceste nave în Iordania şi în cursul zilei de miercuri, în Arabia Saudită.

De asemenea, cinci nave care au plecat din portul Constanta în perioada 23 – 24 martie, traversează Canalului Suez în cursul acestei zile și se vor îndrepta, de asemenea, spre destinație.

Comunicat ANSVSA
“Gestionarea rapidă şi eficientă a situaţiei se datorează acţiunilor comune întreprinse de către ANSVSA, autorităţile egiptene, exportatori, transportatori, prin prezenţa medicilor veterinari egipteni la bordul navelor şi a suplimentării stocurilor de apă şi furaje. Pe toata durata crizei generate de blocarea Canalului Suez, ANSVSA s-a aflat în contact permanent cu operatorii economici şi organizatorii transporturilor celor 11 nave şi a avut informaţii în timp real cu privire la sănătatea, bunăstarea şi protecţia animalelor aflate la bord”.

Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA îşi va înceta activitatea atunci când toate animalele de pe cele 11 nave vor ajunge la destinaţie, mai precizează oficialii ANSVSA.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co