Stiri

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de cameră decizională, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii.

Decizia a fost luată cu 174 de voturi ”pentru”, 98 de voturi ”împotrivă” şi trei abţineri.

Conform proiectului, au fost propuse 33 de companii de stat care urmează să facă parte din Fondul Suveran de Investiţii. Faţă de forma adoptată de Senat, Comisia de politică economică a Camerei Deputaţilor a introdus în listă încă zece companii care nu produc profit. Printre acestea se numără: Compania Naţională de Căi Ferate (C.F.R.), Poşta Română sau Administraţia Porturilor Dunării Fluviale.

Capitalul social al Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții va fi de 9 miliarde de lei.

În proiectul legislativ se arată că FSDI are ca scop atât dezvoltarea şi finanţarea din fonduri proprii şi din fonduri atrase de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, cât şi administrarea activelor financiare proprii, în vederea obţinerii de profit.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri: “Nu sunt acuzaţii, sunt prostii, nu există bază şi nici adevăr. (…). Nu putem conduce ţara după minciunile unor mincinoşi patologici”.

Declaraţia a venit în contextul în care fostul premier Victor Ponta a scris pe Facebook că adoptarea proiectului privind Fondul Suveran este cel mai mare furt din averea statului român din istorie, de peste 10 miliarde de euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co