Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Călin Popescu Tăriceanu: noua Securitate are doi părinţi – Traian Băsescu și Klaus Iohanis

Președintele Senatului a atras atenția, la mitingul organizat sâambătă sera, în Capitală, de PSD, că noua securitate apărută în România are doi părinți, respecti fostul și actualul șef al statului, Traian Băsescu și respectiv Klaus Iohannis. În discursul susținut în fașa manifestanților din Piața Victoriei, el a afirmat că a venit să se întâlnească cu cei care mai cred că România trebuie să rămână liberă și a venit la manifestație pentru a striga că judecătorilor trebuie să li se permită să adopte deciziile în mod liber, fără protocoale secrete. “O democraţie adevărată înseamnă o justiţie corectă, separaţia puterilor în stat, respectarea rezultatului alegerilor libere. Statul paralel e cel mai mare duşman al nostru. Noua securitate are doi părinţi: Traian Băsescu şi Klaus Iohannis. Traian Băsescu a creat noua securitate şi Klaus Iohannis o foloseşte împotriva opozanţilor politici”, a declarat liderul ALDE, Călin Popoescu Tăriceanu.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre statul paralel, explicând ce înseamnă acesta, în accepțiunea sa. “Este un sistem care foloseşte instituţiile statului nelegitim, afară şi în paralel cu democraţia, cu voinţa exprimată la vot. Toate aceste lucruri pot fi cuprinse într-un singur cuvânt, securitatea”, a afirmat el, arătând că, deși au trecut mai mult de trei ani de când regimul Băsescu a plecat, instrumentele lui, adică “procurorii corupţi”, șefa DNA, generalii și magistrații sub acoperire au rămas. “Ei acţionează prin reţeaua de propagandă securistă. Atacă democraţia prin ONG-uri finanţate ilegal”, a spus Dragnea.

El a condamnat, în context, obiceiul de a folosi serviciile secrete şi justiţia în scopuri politice și a vorbit despre necesitatea de a stopa “abuzurile, denunţurile, securitatea, cu anchetele de tip sovietic, cu poliţia politică”.

Sâmbătă seara, în Piaţa Victoriei, s-a desfășurat mitingul politic organizat de partidele de guvernământ PSD-ALDE, la care, potrivit estimărilor, au participat circa 180.000 de oameni.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co