Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Bugetarii vor primi salarii mai mari, de la 1 iulie

Cuantumul brut al salariilor de bază, soldelor, indemnizaţiilor de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează, de la 1 iulie, cu o pătrime din diferenţa de salariu prevăzută de Legea salarizării unitare. Asta a hotărât, cu majoritate de voturi, Plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Sunt, practic, două tipuri de majorări salariale în sectorul bugetar. Pe de o parte, va exista o majorare salarială pentru toți angajații de la stat, de la 1 iulie, care inițial era programată la 1 ianuarie 2022. A fost amânată astfel că bugetarii vor primi un sfert din această majorare, de la 1 iulie.

Pe de altă parte, vor fi și majorări sectoriale, care ajung până la 50% din salariile de bază, pentru personalul din instituţiile şi/sau autorităţile publice implicate în proiecte finanţate din fonduri externe rambursabile. Vor fi majorări și la Ministerul Sănătății, de până la 25% din salariul de bază. De asemenea, vor primi lefuri cu 15% mai mari angajații din Ministerul Transporturilor, Ministerul Culturii, al Sportului și Ministerul Turismului.

USR a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională decizia de majorare a salariilor bugetarilor. Pentru a intra în vigoare majorările, cele două legi trebuie promulgate de președintele Klaus Iohannis.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co