Stiri

București, în topul problemor legate de riscul seismic

Capitala se află în topul european al clădirilor cu risc de prăbușire ridicat.

Ordinul Arhitecţilor din România a publicat harta punctelor roșii de cutremur din Bucureşti.

Primăria Capitalei a făcut publice informațiile conform cărora, în București există aproape 200 de clădiri din categoria I-a de risc seismic. Acestea reprezintă un pericol public.

În plus, mai există alte aproximativ 200 de clădiri aparținând categoriei I-a de risc seismic, dar care nu sunt considerate pericol public.

Peste 300 de clădiri fac parte din categoria a II-a de risc seismic, iar aproape 100, din categoria a III-a.

Încă de acum 20 de ani, reducerea problemelor privind pericolul prăbușirii clădirilor vechi a fost declarată prioritate legislativă guvernamentală. Atunci a fost adoptată o ordonanţă a Guvernului privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcţiilor existente. În ciuda acestei promisiuni, până în prezent, foarte puţine dintre aceste clădiri au fost reabilitate.

Cine se plimbă prin Centrul Vechi al Bucureștiului poate observa la fiecare pas afișe care îi atenționează despre aceste riscuri.

Conform datelor transmise de Primăria Municipiului Bucureşti, la începutul acestui an doar patru clădiri cu risc seismic se aflau în curs de reabilitare. De la Revoluţie până în prezent, doar 20 de imobile cu risc seismic au fost reabilitate.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co