Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Bill Gates despre cei care nu poartă mască: “Sunt ca nudiștii?”

Miliardarul Bill Gates susține că nu înțelege de ce unii oameni refuză să poarte masca de protecție, care este vitală în a depăși pandemia de coronavirus, conform presei internaționale.

Cofondatorul Microsoft se întreabă ironic dacă cei care nu poartă mască sunt ca nudiștii.

„Ideea că cineva se împotrivește purtării măștii este atât de ciudată pentru mine. Sunt ca nudiștii? Adică, știi, îți cerem să porți pantaloni și nici un american nu spune că asta este ceva îngrozitor”, a spus Bill Gates.

Masca ne ajută să ținem deschise mai multe lucruri a mai precizat el și a explicat și de ce purtarea măștii nu era considerată atât de importantă la începutul pandemiei.

Acesta susține că experții și-au bazat sfaturile pe informațiile pe care le aveau despre alte virusuri respiratorii – precum virusul gripal – care se transmit în momentul în care un bolnav tușește. Însă Covid-19 este mult mai contagios.

Cercetătorii au descoperit ulterior că pacienții cu coronavirus pot infecta alte persoane chiar dacă nu au simptome. De asemenea, studii ulterioare au arătat că măștile în trei straturi previn răspândirea bolii.

În baza acestor noi informații, experții în sănătate au început să recomande populației purtarea măștii de protecție, în special în spațiile închise sau aglomerate.

Totodată, coronavirusul va schimba radical modul în care oamenii călătoresc şi fac afaceri, iar aceste schimbări vor rămâne în picioare și după ce se termină pandemia, mai crede Bill Gates.

„După estimările mele, 50% din totalul călătoriilor în scop de afaceri vor dispărea, iar angajaţii vor lucra la birou cu până la 30% mai puţin”, reiese dintr-o declaraţie a miliardarul din cadrul unei conferinţe a unui ziar internațional.

Gates crede că va exista o „limită strictă” pentru călătoriile de business în condiţiile în care munca de acasă a devenit tot mai fezabilă în timpul perioadelor de carantină din 2020.

Astfel, unele companii vor continua să se bazeze pe videoconferinţe în detrimentul întâlnirilor face-to-face.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co