Stiri

Bilanţ actualizat al inundaţilor din Germania: 165 de morţi

Inundaţiile devastatoare din vestul Germaniei au provocat decesul a cel puţin 165 de persoane, conform celui mai recent bilanţ anunţat, luni, de autoritățile locale. Alte mulți locuitori sunt în continuare daţi dispăruţi.

Ministrul conservator este vizat de o dezbatere cu privire la un posibil eşec al sistemelor de avertizare a populaţiei, în contextul bilanţului sumbru al acestor inundaţii.

Germania se află în continuare în stare de şoc în faţa acestui dezastru natural, cel mai grav din istoria recentă a ţării.

Cancelarul Angela Merkel a efectuat, duminică, o vizită în comuna Schuld, nu departe de Bonn, unde râul Ahr, transformat într-un torent furios, a distrus o parte din centrul istoric, potrivit Agerpres.

”Limba germană cu greu poate găsi cuvintele pentru a descrie devastarea provocată”, a declarat cancelarul, care a promis sprijinul statului federal, anunță presa locală.

De miercuri, un ajutor de urgenţă de cel puţin 300 de milioane de euro va fi prezentat de guvern, înaintea unui vast program de reconstrucţie în valoare de mai multe miliarde de euro.

Specialiștii pun această situație pe seama încălzirii globale, iar Merkel a lansat un apel la un ”efort foarte sporit” pentru accelerarea politicilor climatice.

Natura s-a dezlănțuit și în Belgia, Olanda, Elveția și Luxemburg unde au murit alte zeci de persoane din cauza precipitațiilor și a precipitațiilor abundente.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co