Stiri

Austria face demersuri pentru vaccinul rusesc Sputnik V

Variantele mult mai contagioase ale noului coronavirus care circula acum în Europa și în lume îndeamnă guvernele la acțiuni imediate. Astfel, demnitarii austrieci negociază cu oficialii de la Moscova achiziţionarea unui milion de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik V, a cărui utilizare nu a fost încă aprobată de autorităţile competente ale Uniunii Europene, relatează agențiile internaționale.

În baza acestui acord, autorităţile sanitare austriece vor avea acces la documentele asupra vaccinului rusesc, care este deja studiat de Agenţia Europeană a Medicamentului, cu scopul de a evalua dacă se va acorda undă verde pentru utilizarea sa în UE.

Comunicat Cancelaria Austriacă

“Se negociază furnizarea a 300.000 de doze în aprilie, 500.000 în mai şi 200.000 la începutul lui iunie. Totuşi, încă nu a fost luată o decizie de cumpărare”.

Într-o convorbire telefonică, cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Vladimir Putin au discutat, zilele trecute, despre posibilitatea trimiterii în Austria a un milion de doze de vaccin Sputnik V.

Cancelarul Kurz, care era de părere că autorizarea vaccinului rusesc de către UE este o condiţie indispensabilă pentru utilizarea sa în Austria, susține acum că decizia acestei autorizări nu trebuie să depindă de factorii geopolitici.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei (sursa: agerpres.ro)

“Dacă Austria obţine un milion de doze de vaccin suplimentare este posibil să revenim la normalitate şi am putea salva multe vieţi precum şi locuri de muncă”.

Dintre cei 27 de membri ai UE, doar Ungaria a autorizat până acum la nivel naţional utilizarea vaccinului Sputnik V, alături de cel chinezesc Sinopharm (de asemenea neautorizat de UE).

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co