Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Atenţionare de călătorie în Bulgaria. Coduri de caniculă pentru luni şi marţi

Turiștii români care sunt sau vor să ajungă în Bulgaria, în aceste zile, trebuie să știe că Institutul de Meteorologie şi Hidrologie din această ţară a emis coduri de caniculă pentru luni şi marţi.

Cod roşu va fi în mai multe regiuni, printre care Plovdiv, Stara Zagora, Veliko Târnovo şi Ruse, unde temperaturile vor înregistra valori de peste 41 grade Celsius, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Alte zone sunt sub cod portocaliu, printre care Vidin, Sofia, Loveci, Razgrad, Dobrici, Varna şi Burgas, unde temperaturile vor înregistra valori de 38 – 41 grade Celsius.

Comunicat MAE

“Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758”.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co