EXTERN

ATACURI TERORISTE la Bruxelles. Cel puţin 31 de morţi şi 200 de răniţi. Patru români, printre răniţi. VIDEO

ATACURI TERORISTE astăzi la la Bruxelles! Cel puţin 31 de persoane au murit, iar alte 200 sunt rănite în urma exploziilor produse pe un aeroport şi în staţii de metrou din oraşul belgian Bruxelles, în ceea ce par a fi atacuri teroriste coordonate, transmite Mediafax care citează presa belgiană. Autorităţile belgiene au stabilit că doi terorişti sinucigaşi au comis atentatele de la Bruxelles, iar alt militant islamist este căutat în mod activ.

Patru cetăţeni români au fost răniţi în atentate, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe, precizând că dintre aceştia doi se află în spital, iar unul a fost deja externat.

Autorităţile belgiene au stabilit că doi terorişti sinucigaşi au comis atentatele de la Bruxelles, iar alt militant islamist este căutat în mod activ, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Referindu-se la mesajul de revendicare atribuit reţelei teroriste Stat Islamic, procurorul federal belgian, Frederic van Leeuw, a declarat că “este necesară o verificare formală”.

Oficialul belgian a subliniat că este prematur să se facă vreo legătură cu atentatele de la Paris, comise în noiembrie 2015 şi soldate cu 130 de morţi.

Belgia a decretat trei zile de doliu naţional după atentatele din regiunea Bruxelles, soldate cu cel puţin 31 de morţi şi circa 200 de răniţi, informează Quest-France.

Presa belgiană a difuzat imagini surprinse de camere de supraveghere în care apar trei dintre autorii atentatelor.

În staţia de metrou Maelbeek au fost ucise 20 de persoane, alte 106 fiind rănite. Alte 11 persoane au fost ucise în Aeroportul Zaventem din Bruxelles.

Armata belgiană a detonat un pachet suspect găsit la aeroportul din Bruxelles, relatează centrul de criză din Belgia, informează BBC. O altă detonare controlată a avut loc şi la staţia de metrou Maelbeek.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co