Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Aplicaţie revoluţionară cu impact în dezvoltarea interacţiunilor sociale

O româncă şi-a transformat teza de doctorat în informatică, realizată în cadrul Universităţii Grenoble Alpes din Franţa, într-un start-up de succes. A dezvoltat o aplicaţie ce generează avataruri 3D capabile să exprime diferite emoţii, cu impact real în viaţa persoanelor cu dificultăţi în interacţiunile sociale, de exemplu pentru copiii cu autism.

Aplicaţia respectivă a fost testată doi ani în Franţa, iar creatoarea – Adela Bărbulescu – spune că are la bază avataruri ghidate de o inteligenţă artificială, care generează gesturile şi expresiile faciale.

Principalii beneficiari sunt terapeuţii şi pacienţii care îşi antrenează abilităţile sociale. Prima aplicaţie dezvoltată conţine peste 150 de exerciţii. Aplicaţia are 600 de beta useri în cinci ţări şi va fi lansată inclusiv în limba română, la începutul lunii aprilie.

Platforma a fost susţinută financiar de către membrii echipei, dar şi prin programe de incubaţie, fundaţii şi programe naţionale de dezvoltare.

Investiţia estimată pentru dezvoltarea următoarelor aplicaţii de acest gen, până în anul 2023, depăşeşte 500.000 de euro.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co