Imobiliare Valea Prahovei
Stiri

Aplauze la scenă deschisă pentru Ion Caramitru, condus pe ultimul drum

Personalităţi din lumea socială, politică și culturală, dar și numeroşi spectatori precum și membri ai comunităţii de aromâni, l-au însoțit, vineri, cu aplauze, pe marele actor Ion Caramitru, pe ultimul drum. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare, pe Aleea Actorilor din Cimitirul Bellu. Cortegiul cu trupul neînsufleţit s-a oprit în faţa Teatrului Naţional “I. L. Caragiale”, căruia i-a dedicat ultimii săi 16 ani de viaţă, pentru un ultim rămas bun.

Nota de ansamblu a fost discreţia, iar funeraliile au fost caracterizate de sobrietate, eleganţă şi reţinere, la dorinţa familiei. Sicriul a fost acoperit cu drapelul României, iar un detaşament al Regimentului 30 Gardă “Mihai Viteazul” a prezentat onorul şi a executat trei salve cu cartuşe de manevră.

Ion Caramitru, director al Teatrului Naţional Bucureşti şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România, a murit duminică, la vârsta de 79 de ani. El era internat, de mai multe săptămâni, la Spitalul “Elias” din Capitală, din cauza unei infecții în sânge.

Ion Caramitru a debutat în 1964 pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, în “Eminescu”. A jucat la Naţionalul bucureştean în sute de roluri. A fost şi un foarte apreciat actor de film, cu prezență în zeci de pelicule. Este cunoscut publicului şi pentru rolul Socrate din celebra serie “Liceenii” și are numeroase distinții și premii.

Ion Caramitru a fost ministru al Culturii în perioada 1996-200. În timpul Revoluției din decembrie 1989, s-a numărat printre conducătorii manifestaţiilor anticomuniste din Bucureşti.

Targul National Imobiliar
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co