Stiri

Aleşii locali, pensii speciale la încetarea mandatului

Aleşii locali vor primi pensii speciale la încetarea mandatului, din bugetul de stat.

Conform unui articol adoptat miercuri în Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene, care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare, au dreptul să primească, la încetarea mandatului, o indemnizaţie pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie pentru limită de vârstă.

Cei care nu vor beneficia de indemnizaţii speciale sunt primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene care au fost condamnaţi definitiv pentru comiterea de infracţiuni.

Articolul a fost adoptat cu majoritate de voturi, singurul vot împotrivă fiind dat de deputatul USR Florina Presadă. De asemenea au existat şi trei abţineri.

“Dumneavastră vreţi să adânciţi acest deficit și această nedreptate. Tot din banii noştri se vor plăti pensiile primarilor. Nu e nimeni mai presus de contributivitate. Să terminăm cu ipocrizia”, a susţinut Presadă în timpul şedinţei Codului administrativ.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, viceprim-ministrul Paul Stănescu, a declarat, miercuri, la Constanţa, că, dacă ar fi ieşit la pensie după mandatele de preşedinte al C.J. Olt, ar fi luat 1.580 lei lunar, astfel că susţine asigurarea unor pensii decente pentru aleşii locali.

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat că trebuie găsită o soluţie în cazul pensiilor pe care le primesc primarii, pentru că acum acestea sunt prea mici.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co