ACTUALITATE

Alegeri 2016: Câte dosare penale sunt până acum?

Alegeri 2016, campania electorală e aproape de final. În aproape o lună de campanie electorală, la nivelul structurilor Ministerului de Interne, au fost înregistrate peste 300 de sesizări pentru fapte de corupţie şi încălcări ale legii electorale, fiind deschise 35 de dosare penale, informează Mediafax.

Astăzi a fost prezentat bilanţul incidentelor din campania electorală, perioada 11 noiembrie-8 decembrie, în cadrul ultimei sedinţe a comisiei tehnice centrale pentru organizarea alegerilor parlamentare de duminică, organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

“Până în prezent, efectivele ministerului au asigurat derularea în bune condiţii a 427 de manifestaţii electorale organizate în 286 de localităţi. În general, ceea ce am observat, cu ocazia acestui proces electoral, a fost că, în general, s-au respectat măsurile şi normele din cadrul legal privind modul de desfăşurare a campaniei electorale. Am avut mult mai puţine incidente şi sesizări decât cu ocazia altor alegeri desfăşurate la noi.

În perioada 11 noiembrie- 8 decembrie au fost înregistrate 308 sesizări, dintre care 26 nu s-au confirmat, 21 au fost transmise pentru soluţionare către Autoritatea electorală Permanentă şi una către Biroul Electoral Judeţean respectiv. În urma verificărilor au fost sancţionate contravenţional 164 de persoane pentru contravenţii prevăzute de Legea 208 din 2015 privind alegerile şi au fost deschise 35 de dosare penale, dintre care 21 pentu coruperea alegătorilor.

În această cifră sunt incluse şi acele dosare la care s-a făcut referire în spaţiul public de către diverşi lideri politice, care am văzut că şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la modul în care ministerul monitorizează aceste sesizări. Vreau să dau toate asigurările, nu există sesizare, nu a existat sesizare în această perioadă care să nu fie urmărită conform legii de către structurile Ministerului de Interne”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.

Pentru organizarea în siguranţă a scrutinului de duminică au fost mobilizate 45.000 de forţe ale Ministerului Afacerilor Interne(MAI),cele mai multe pentru măsuri de ordine în secţiile de votare, a mai precizat oficialul.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co