Stiri

Alarmant! Europa, invadată de viruşi tropicali transmiși prin insecte

Un nou pericol pândește Europa! Ar putea fi invadată de viruși tropicali! Asta susțin oamenii de știinșă care atrag atenția că bolile transmise prin insecte s-au extins periculos în mai multe zone ale Bătrânului Continent!

Expansiunea acestor boli este determinată, într-o proporţie semnificativă, de schimbările climatice şi de libertatea de circulaţie.

Chiar şi zonele din Europa situate la altitudini înalte, care nu sunt de obicei predispuse riscului de transmitere a acestor viruşi, s-ar putea confrunta în curând cu astfel de focare de boli cu transmitere.

Încălzirea globală este cea care le-a permis ţânţarilor şi căpuşelor să se adapteze la diversitatea climatică a Europei. Astfel, aceste insecte au reuşit în ultimul deceniu să „invadeze” noi teritorii europene, creând focare de febră Dengue în Franţa şi Croaţia sau de malarie în Grecia.

Ingrijorător este și faptul că pentru virușii transmiși de insecte nu există, în prezent,  vreun vaccin.

Simptomele apar încă de la 4 zile de la expunerea la virus şi includ: febră, dureri musculare, dureri de cap, dureri de oase şi articulare, erupţii cutanate generalizate și vărsături.

Cele mai multe persoane se recuperează în aproximativ o săptămână, dar în unele cazuri, simptomele se pot agrava şi pot pune în pericol viaţa pacientului.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co