ECONOMIC

Ajutor de stat de 309.500 euro pentru agricultorii care doresc să depoziteze carnea de porc

Ajutor de stat de la Guvern în valoare de 309.500 de euro pentru persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice plătitoare de TVA care au solicitat sprijin financiar pentru depozitarea privată a cărnii de porc, informează Mediafax.

Decizia a fost luată în şedinţa Eecutivului, ieri, iar suma alocată, respectiv 309.500 de euro, se acordă ca sprijin din Fondul European de Garantare Agricolă şi se prefinanţează din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2016 din venituri din privatizare.

“De respectivul ajutor financiar beneficiază persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi familiale şi/sau persoanele juridice, plătitoare de TVA, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de legislaţia europeană în domeniu. Ajutorul se acordă pentru cererile depuse începând cu data de 4 ianuarie 2016. Cererile se raporteaza la o perioada de depozitare de 90, 120 si 150 zile. Fiecare cerere trebuie să se refere doar la una din categoriile de produse aflate în anexă şi trebuie să acopere o cantitate minimă de cel puţin 10 tone produse dezosate şi cel puţin 15 tone pentru celelalte produse. Dupa aprobarea cererii, plata se va face în contul beneficiarului, în termen de 5 zile de la alimentarea contului APIA cu suma solicitată şi aprobată”, se precizează într-un comunicat al Guvernului.

Sprijinul financiar se implementează de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi reţeaua sa teritorială (APIA), instituţie care va pune la dispoziţia solicitanţilor formularistica şi documentaţia necesara aplicării corecte a măsurii de acordarea a jutorului pentru depozitarea privată a cărnii de porc şi elaboreaza metodologia de aplicare a masurii şi ghidul solicitantulu, documente afişate pe site-ul oficial al APIA.

Sursa: Mediafax

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co