Imobiliare Valea Prahovei
REGIONAL

Ajutoare financiare și locuințe pentru bucureştenii ale căror apartamente au ars în Titan

Bucureștenii care au rămas fără locuință în urma incendiului de ieri din cartierul Titan vor primi ajutoare financiare și cazare din partea Primăriei Sectorului 3, scrie B365.ro.

VEZI AICI STIREA VIDEO BUCURESTI TV DESPRE INCENDIU

Robert Sorin Negoiţă a convocat ieri, la sediul Primăriei Sectorului 3, o şedinţă de îndată a Consiliului Local, în urma incendiului ce a afectat un bloc de pe bulevardul 1 Decembrie 1918.

În cadrul şedinţei a fost adoptat proiectul de hotărâre privind „acordarea unor beneficii sociale constând în sume de bani pentru închirierea unei locuinţe, precum şi cazarea în regim de urgenţă a persoanelor/familiilor afectate de incendiu”. Acesta prevede măsuri de sprijin pe termen lung, pe care Primăria Sectorului 3 le oferă persoanelor cu locuinţe afectate de incendiu.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, persoanele sau familiile afectate în urma incendiului, care locuiesc în blocul situat în bd. 1 Decembrie 1918 nr. 15A şi care au domiciliul sau reşedinţa în Sectorul 3, vor fi cazate în regim de urgenţă, pentru o perioadă temporară, în imobilele aflate la dispoziţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

De asemenea, pentru depăşirea stării de dificultate acestea vor primi beneficii sociale în valoare de 1000 de lei/lună pentru închirierea unor locuinţe, pentru o perioadă de maxim 12 luni.

După evaluarea situaţiei sociale şi a valorii pagubelor produse, pentru persoanele care nu deţin asigurare de locuinţă vor fi aplicate prevederile Hotărârii nr. 173/2014 a Consiliului Local al Sectorului 3 privind aprobarea Metodologiei de acordare a unor beneficii sociale, anunță Primăria Sectorului 3.

Incendiul a izbucnit, miercuri dimineaţă la mansarda unui bloc de locuinţe, proprietate privată, din Sectorul 3, fiind afectate în totalitate 34 de apartamente şi parţial alte 104.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co